Властите в Южна Корея обявиха, че обмислят да затегнат ограничителните

...
Властите в Южна Корея обявиха, че обмислят да затегнат ограничителните
Коментари Харесай

Невиждан от 9 месеца брой заразени с коронавируса в Южна Корея

Властите в Южна Корея оповестиха, че обмислят да затегнат ограничаващите ограничения, откакто през последните 24 часа са регистрирани 629 новозаразени с ковид, което е невиждано огромен брой от девет месеца насам, когато беше пикът на първата вълна на болестта, съобщи " Ройтерс ".

Премиерът Чун Се-кюн съобщи, че обстановката е сериозна, откакто инфектираните не престават да нарастват с тревожни темпове, макар повторното въвеждане на разпоредбите за обществено разграничаване в края на предишния месец.

Правителството ще реши в неделя дали да затегне рестриктивните мерки, сподели той.

" Изминаха 10 дни, откогато надградихме разпоредбите за обществено разграничаване до фаза 2 в столичния регион на Сеул, само че предаването към момента наподобява невероятно ", сподели Чунг на държавно съвещание съгласно организация Yonhap.

От новите случаи 295 са от столицата Сеул, заяви Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите. Понастоящем Южна Корея оповестява за общо 36 332 инфекции с 536 смъртни случая.

Властите са загрижени, че кандидатстудентските изпити в университета, на които съвсем половин милион студенти са се явили в четвъртък, могат да се окажат различен източник на инфекции.

Чунг прикани студентите да се въздържат от посещаване на рискови региони като караоке питейни заведения и интернет кафенета, до момента в който честват края на изпита.

Властите на Южна Корея са обезпокоени, че приемните изпити в университетите - които съвсем половин милион студенти са издържали в четвъртък - и приемните проби през идващите две седмици може да се окажат различен източник на заразяване, съобщи Ройтерс.

Най-малко 207 000 студенти ще се придвижват из страната за проби за банкет в университета този уикенд и 192 000 през идващия, сподели министърът на образованието Йо Юн Хе на брифинг.

" Не е пресилено да се каже, че сигурността на Южна Корея зависи от участниците в теста ", сподели Ю.

Караоке питейните заведения и интернет кафетата са известни измежду учениците в гимназията и в предишното са били източник на няколко клъстера на ковид.

Съгласно актуалните ограничавания във фаза 2, караоке питейните заведения и интернет кафетата могат да работят с лимитирани места и би трябвало да затворят 21:00. Има близо 30 000 караоке бара и над 9500 интернет кафенета и стаи за игри в цялата страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР