Властите в Япония съобщиха в петък, че ще наложат нови

...
Властите в Япония съобщиха в петък, че ще наложат нови
Коментари Харесай

Япония удря със санкции още 15 руски граждани и 9 организации

Властите в Япония оповестиха в петък, че ще наложат нови наказания на Русия. Този път ограниченията засягат 15 съветски физически лица и девет организации, измежду които чиновници на защитата и държавния експортьор на оръжие " Рособоронекспорт ".

Санкциите, които включват заледяване на активи, са последната от поредност ограничения на Япония след нахлуването на Русия в Украйна.

Япония към този момент наложи наказания на 76 физически лица, седем банки и 12 други организации в Русия, съгласно финансовото министерство.

Правителството в петък уточни представителя на съветското външно министерство Мария Захарова и няколко производители на военно съоръжение, в това число United Aircraft Corp, която създава изтребители.
 Япония удря със наказания още 17 руснаци
Япония удря със наказания още 17 руснаци

Мишена на глобите са 11 членове на съветската Дума, петима членове на фамилията на банкера Юрий Ковалчук, както и милиардера Виктор Векселберг

Япония към момента има дялове в газови и петролни планове на съветския остров Сахалин, откакто Shell (SHEL.L) и Exxon Mobil (XOM.N) се отдръпнаха от тези планове.

Премиерът Фумио Кишида в сряда не даде ясна индикация за ориста на японските вложения в плановете, наблягайки както тяхното значение за енергийната сигурност на Токио, по този начин и желанието си да бъде в крайник със глобите на Г-7 против Русия.

Руският дипломат в Токио сподели в четвъртък, че е разумно да се поддържат " взаимно преференциални " енергийни планове в Сахалин.

Припомняме, че на 15 март бяха оповестени други наказания - замразени бяха активите на още 17 съветски лица.
 Япония глоби 32 руснаци и беларуси
Япония глоби 32 руснаци и беларуси

Забранява се износът за Русия на съоръжение за нефтопреработка

Мишена на глобите бяха 11 членове на съветската Дума, петима членове на фамилията на банкера Юрий Ковалчук, както и милиардера Виктор Векселберг.

Япония " наказа " и беларуски политици и предприемачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР