Властите в Япония разследват корпорацията Apple за извършване на антиконкурентни

...
Властите в Япония разследват корпорацията Apple за извършване на антиконкурентни
Коментари Харесай

В Япония разследват Apple

Властите в Япония проверяват корпорацията Apple за осъществяване на антиконкурентни действия на японския пазар за приложения за смарт телефони и оказване на напън върху локалните компании. Това заяви в четвъртък вестник " Никей ".

Представителите на компанията Yahoo споделиха на няколко бизнес колегата, че са подложени на напън от страна на Apple. В този случай, бизнесът на Yahoo е тясно обвързван с американската компания, тъй като тя продава, в това число и на App Store.

Новата японска платформа за приложения и цялостната тактика на Yahoo пък могат да застрашат ползите на Apple, означават анализатори.

Японската комисия за търговия събира информация за обстановката, която по нейно мнение, може да бъде показателно за интервенция в активността на Apple в Yahoo, което е неразрешено от антитръстовите закони. Разследването обаче съвсем не напредва, тъй като съгласно вестника в такива случаи бизнесът насилствено си сътрудничи с управляващите, като не желае да скапе репутацията си и да отдаде приоритет на личните си ползи.

Пазарът на приложения в Япония за предходната година възлиза на $13 милиарда /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР