Властите в унгарския град Ашотхалом въведоха забрана за носене на

...
Властите в унгарския град Ашотхалом въведоха забрана за носене на
Коментари Харесай

Властите в унгарския град забраниха бурките

Властите в унгарския град Ашотхалом вкараха възбрана за носене на бурка и други елементи от облекло, които закриват лицето, заяви Австрийската организация по печата като се базира на кмета Ласло Тороцкай.
„ Взехме за база австрийския закон за възбрана на закриването на лицето на публични места”, уточни Тороцкай, който е от дясното Движение „ За по-добра Унгария” („ Йобик”).
Миналата година градските управляващи направиха първи опит за забранят бурките, само че тогава конституционният съд анулира възбраната, тъй като нарушава свободата на изповедание.
Сега в текста, по пример от австрийския закон, не е употребена дефиниция за възбрана съответно на мюсюлманско облекло, а единствено се указва, че се не разрешават облекла, които изцяло скриват лицето, съобщи БГНЕС.
Градчето Ашотхалом има население от 4000 души. То е на южната граница на Унгария със Сърбия. През 2015 по време на най-голямата мигрантска рецесия управляващите оповестиха, че ще стартират битка против идването на мигранти и сложиха на входа на града табели, че се не разрешава влизането на мюсюлмани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР