Властите в Украйна твърдят, че бомбоубежището в театъра в Мариупол

...
Властите в Украйна твърдят, че бомбоубежището в театъра в Мариупол
Коментари Харесай

Бомбоубежището в театъра в Мариупол е устояло, 130 души вече са спасени

Властите в Украйна настояват, че бомбоубежището в театъра в Мариупол е издържало на бомбардировката и че сега работят по извеждането на хората.

Около 130 индивида от укривалите се в бомбардирания спектакъл са избавени, заяви украински народен представител, представена от ДПА.

" Добра вест, която чакахме с неспокойствие. Укритието под театъра в Мариупол е устояло. Около 130 индивида към този момент са избавени ", написа във " Facebook " Олга Стефанишина.

Тя прибавя, че " това е знамение " и разказва по какъв начин избавителните екипи разчистват отломките, с цел да извадят още оживели.

Повече от 1000 дами и деца се намират в бомбоубежището на театъра, съобщи по-рано депутатът от Мариупол Дмитро Гурин.

" След ужасна нощ на неопределеност, хората излизат живи ", заяви и някогашният началник на Донецка област Сергей Тарута във " Facebook ".

По думите му жилищният фонд на града е погубен с 80%. Практически няма мобилна връзка в Мариупол.

За хиляди украинци информацията за това, че бомбоубежището е издържало и хората са живи е единственият метод да схванат, че роднините, децата, родителите, приятелите им в Мариупол са живи. В момента се прецизира информация за починалите и ранените, написа още още Сергей Татута.



В следващ пост Татута отбелязва, че " за броя на починалите и ранените по степен на трагизъм Мариупол е украинска Хирошима ".

От съветското военно министерство отхвърлиха виновност за хвърлената бомба над театъра и нарекоха изказванията за съветска отговорност - провокация, оповестиха РИА " Новости " и ТАСС.



" По достоверни данни, с които разполагаме, бойците от националистическия батальон " Азов " са направили нова кървава провокация, взривявайки минираното от тях здание ", съобщи МО на Руската федерация. От бежанци от Мариупол по-рано е станало известно, че в постройката на театъра може да има заложници на " Азов ", които употребяват горните етажи на постройката като огневи точки, допълват от ведомството.

От националната милиция на ДНР обявиха също, че бойци от украинския народен батальон " Азов " съзнателно са стреляха по трагичния спектакъл, с цел да основат подобаваща " картина " за западните медии.

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров пък съобщи, че Мариупол ще бъде изцяло изчистен от " бандеровци " в близко бъдеще. Според Кадиров чеченските бойци не престават да вземат интензивно присъединяване в щурмуването на града, те са " доста решителни ". Военните изтласкват съперника и унищожават укрепените региони на националните батальони.

" Постигнат е забележителен прогрес и в близко бъдеще Мариупол ще бъде изцяло изчистен от бандеровците и техните последователи ", написа той в своя канал в Telegram.

Кадиров означи, че завладяването на Мариупол " е усложнено от наличието на цивилни в зоната на бойни конфликти ", тъй че военните работят доста деликатно. Ръководителят на Чечения сподели, че " се усеща същинска горделивост от бойците, възхищавайки се на тяхното старание, храброст и храброст ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР