Властите в Украйна обявиха, че са предприели евакуация на жители

...
Властите в Украйна обявиха, че са предприели евакуация на жители
Коментари Харесай

Ракетен обстрел в Сумска област, евакуират жители

Властите в Украйна оповестиха, че са подхванали евакуация на поданици на Сумска област в Северната част на страната, покрай границата с Русия. Причината е все по-интензивен ракетен обстрел в региона. Там през последните пет дни са починали трима души, а 13 са били ранени. Днес е вторият ден от президентските избори в Русия, които се чака да утвърдят Владимир Путин за още 6 години на власт.

Военната администрация на Сумска област заяви в Telegram, че през последните три дни са евакуирани над 180 поданици от региона на пограничната община Великописарска. По данни на администрацията до момента са евакуирани общо над 4500 души от 22 села в Сумска област. Властите в Суми от дълго време разгласяват ежедневни известия за съветски обстрели, само че нападенията са се ожесточили.

По-рано беше обявено, че 20 души са починали, а 73-ма са били ранени в Одеса при съветски ракетен удар през вчерашния ден следобяд. Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Русия ще получи " обективен отговор " от украинските сили за днешния " лицемерен ", както той го назова, удар по град Одеса, нападнат от съветски безпилотни самолети или ракети съвсем всеки ден този месец. При офанзивата са били развалени гражданска инфраструктура, както и газопроводи и електропроводи в града.

Междувременно Украйна прикани бедните страни да предотвратят отиването на техни жители в съветската войска. Десетки хиляди наемници от Африка и Азия се бият за Русия в Украйна. Москва употребява задграничните наемници главно при щурмуването на украински позиции.

В Русия гласуването ще продължи до неделя вечерта, като последните изборни секции ще затворят в Калининград на Балтийско море в 20 ч. локално време. Първите планирани резултати се чакат незабавно по-късно, до момента в който по-надеждни резултати няма да са налични до късно вечерта или рано сутринта в понеделник. Вчера съветските управляващи предизвестиха, че вандалските дейности против изборни урни ще се санкционират с до пет години затвор. Най-малко 9 души бяха задържани в разнообразни елементи на страната за подпалване на изборни секции или заливане на урните с багра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР