Властите в Украйна наредиха на част от жителите на Купянск

...
Властите в Украйна наредиха на част от жителите на Купянск
Коментари Харесай

Украйна евакуира жителите на Купянск

Властите в Украйна подредиха на част от жителите на Купянск да го изоставен. Това стана в миг, в който съветските войски се пробват да завладяват града, от който бяха прогонени преди месеци.

Украинското военно командване прикани фамилиите и хората с понижена пъргавина да се изтеглят от Купянск поради непрекъснатия съветски обстрел. Русия завладя североизточния град, значим кръстопът за логистиката, още в ранните стадии на войната. Украйна обаче си го върна през септември. Междувременно наемниците от групировката „ Вагнер ” обясниха, че са обкръжили различен основен град - Бахмут.

„ Останал е единствено веднъж. Клещите стискат все по-силно. Ако по-рано с нас се сражаваше професионалната украинска войска, то през днешния ден виждаме от ден на ден старци и деца. Те се борят, само че животът им под Бахмут е къс. Един или два дни. Нека изоставен града. Градът на процедура е обграден ”, съобщи Евгений Пригожин, създател на „ Вагнер ”.

На Русия не може да бъде разрешено да води безнаказано война, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен след среща с сътрудниците си от Индия, Япония и Австралия.

„ Ако позволим на Русия безнаказано да прави това, което прави в Украйна, това е обръщение към бъдещите агресори на всички места по света, че и на тях може да им се размине ”, сподели Блинкен.

В отговор, съветският външен министър Сергей Лавров упрекна Вашингтон в двуличие.

„ Вече няма да разчитаме на Западни сътрудници. Няма да им позволим още веднъж да взривят газопроводите. Ние поискахме следствие и това искане беше отхвърлено. Американците го нарекоха „ нелепост ”, сподели Лавров.

Междувременно съветският президент Владимир Путин изиска спомагателни антитерористични ограничения. По думите му, страната била подложена на терористична офанзива през вчерашния ден в региона на Бриянск, граничещ с Украйна. Москва твърди, че група саботьори са стреляли по цивилни, само че Киев е безапелационен, че нападението е инсценирано от самата Русия.
ТЕМА преди 6 часа 1144 преди 9 часа 1493 преди 1 ден 2627
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР