Властите в Турция са намалили рязко финансовите и инвестиционните критерии

...
Властите в Турция са намалили рязко финансовите и инвестиционните критерии
Коментари Харесай

Турските власти намалиха драстично финансовите критерии за придобиване на гражданство



Властите в Турция са понижили внезапно финансовите и капиталовите критерии за чужденците, искащи да придобият турско поданство, демонстрират ревизирани наредби, оповестени в сряда в Държавния вестник на страната, съобщи Ройтерс.

Съществени намаления има при изискваната валутна стойност на дълготрайните вложенията, на банковите депозити, недвижимата благосъстоятелност или притежаваните турски облигации, като осъществяването на всяко едно от тези условия дава правото на даден чужденец да получи турско поданство.

Сумата на нужните дълготрайните бизнес вложения е била понижена фрапантно до 500 хиляди $ от досегашните 2 млн. $, а размерът на банковите депозити - до 500 хиляди $ от 3 млн. $, се показва в решението на турските управляващи.

Властите са понижили на половина и броят на чиновниците, които претендентът би трябвало да наеме, с цел да придобие турско поданство - от 100 на 50 служителя.

Правителството подхваща тези ограничения в опит да насърчи вложенията в турската стопанска система и за подсилване на локалната валута, която се обезцени от началото на годината с към 40% по отношение на американския $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР