Властите в централната част на индийския щат Мадхя Прадеш разрушиха

...
Властите в централната част на индийския щат Мадхя Прадеш разрушиха
Коментари Харесай

Разрушиха дома на мъж в Индия, уринирал върху съгражданин

Властите в централната част на индийския щат Мадхя Прадеш унищожиха дома на мъж, откакто тази седмица в обществените мрежи се популяризира видеоклип, на който се вижда по какъв начин той уринира върху член на племенна общественост.

Въпреки че случаят, сниман във видеото, се допуска, че се е случил преди година, мъжът, разпознат от полицията като Правеш Шукла, е бил задържан и упрекнат във вторник за непристойното деяние. Той може да бъде санкциониран и лишен от независимост за период до две години, оповестиха от полицията.

" Веднага откакто научихме за този видеоклип, който се популяризира като вирус, полицията предприе дейности ", съобщи Прия Сингх, заместник-надзирател на полицията за регион Сиди, където се твърди, че се е случил случаят.

Окръжната полиция заяви за CNN, че държавното управление на щата също е наредило къщата на Шукла да бъде съборена, тъй като е " нелегално издигната ". Местните медии демонстрираха по какъв начин постройката се унищожава с булдозер в сряда.

Това не е първият случай, в който индийските управляващи унищожават дома на човек, упрекнат в незаконна активност.

Authorities in India’s central Madhya Pradesh state have demolished a man’s home after a video that appeared to show him urinating on a member of a tribal community went viral on social media this week
— CNN (@CNN)
След яростни конфликти сред индуисти и мюсюлмани през април 2022 година управляващите в Мадхя Прадеш унищожават няколко парцела, принадлежащи на хора, които съгласно тях са " бунтовници " и " извършители ", потвърждавайки, че къщите и магазините са издигнати нелегално върху държавна земя.

Само няколко месеца по-късно, през юни 2022 година, длъжностни лица в щата Утар Прадеш унищожават домовете на няколко души, упрекнати в присъединяване в протести, протестиращи против антиислямски мнения, направени от двама членове на хиндуистката националистическа партия Бхаратия Джаната (BJP) на министър-председателя Нарендра Моди.

Политическо огнище

В обява в Twitter в петък държавното управление на Мадхя Прадеш съобщи, че жертвата ще получи 500 000 рупии (6 000 долара) обезщетение и 150 000 рупии (1 800 долара), с цел да му оказват помощ да си построи къща.

Съобщението идва ден откакто основният министър на Мадхя Прадеш Шиврадж Сингх Чухан посети жертвата, с цел да се извини за случилото се с него.

" Откакто видях видеото с [този] случай, сърцето ми е надълбоко разтревожено и изпълнено с болежка ", написа Чухан в Туитър в четвъртък.

Племенното общество съставлява почти 8,6 % от популацията на Индия, по данни на Агенцията на Съединени американски щати за интернационално развиване. Въпреки че над 104 милиона индийци, принадлежащи към такива общности, са приети от конституцията на страната като предпазени " племена по лист ", те остават " измежду най-маргинализираните и необлагодетелствани социално-икономически групи в Индия ", съгласно USAID.

Макар че Чухан прикани Шукла да бъде осъден строго, с цел да даде образец, политици от съперничещи си партии се възползваха от случая, с цел да подлагат на критика Чухан и БДП, чийто член е той.

Bulldozer action against man who urinated on tribal labourer.
— IndiaToday (@IndiaToday)
Рахул Ганди, почитан член на главната опозиционна партия в Индия - Конгреса, съобщи в туитър, че " жестокостите над племенните братя и сестри се усилват [при] ръководството на БДП ".

След визитата си при жертвата Чухан написа в Туитър, че " жестокостите против който и да било няма да бъдат толерирани ".

" Уважението на всеки жител на щата е моята цел ", съобщи той.

Членове на конгресната партия също по този начин настояват, че Шукла е бил асистент на член на законодателното заседание на BJP, съгласно филиала на CNN CNN-News18. Членовете на BJP са отхвърлили това изказване.

Бившият основен министър на Мадхя Прадеш Камал Нат, който също е член на партията на Конгреса, съобщи, че е " надълбоко тъжен " от случая, и добави: " Сърцераздирателно е, откакто видях видеозаписа, в който водач на BJP уринира върху юноша от племето в област Сидхи. "

" Този случай е офанзива против племенната еднаквост ", съобщи Нат в Twitter. " Партията на Конгреса застава напълно на страната на племенното общество и ще продължи да обезпечава правдивост за тях ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР