Властите в тайландската столица наредиха около 450 училища да останат

...
Властите в тайландската столица наредиха около 450 училища да останат
Коментари Харесай

Близо 450 училища в Банкок останаха затворени заради замърсения въздух

Властите в тайландската столица подредиха към 450 учебни заведения да останат затворени през днешния ден поради замърсяването на въздуха, достигнало рисково високи нива, съобщи Ройтерс.

В Банкок, който е най-посещаваният град в света, записаното равнище на фините прахови частици е 78.3 микрограма на пространствен метър. Равнище над 35 се счита за рисково за здравето, съгласно самостоятелната организация за надзор на качеството на въздуха ЕърВижуал.

Фините прахови частици може да включват прахуляк, сажди и пушек и са толкоз дребни, че могат да се натрупат надълбоко в белите дробове и да навлязат в кръвоносната система.

Като доста разрастващи се азиатски градове Банкок страда от изпаренията на автопарка, прахуляк от строителни обекти и излъчвания от индустрията. Смята се обаче, че горенето на стърнища и шубраци в полетата в селските региони способства най-вече за замърсяването през сухите зимни месеци.



Индексът за качество на въздуха в Банкок през днешния ден беше 163, по данни на AirVisual, а индикатори над 150 се считат за рискови.-->

Миналия януари Банкок затвори учебните заведения за седмица поради замърсяването . Тази година неприсъственият ден за учениците е единствено през днешния ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР