Властите в Тайланд се опитват да спасят дванайсет младежи футболисти

...
Властите в Тайланд се опитват да спасят дванайсет младежи футболисти
Коментари Харесай

Младежи са блокирани от три дни в наводнена пещера в Тайланд

Властите в Тайланд се пробват да спасят дванайсет младежи футболисти и техният треньор, блокирани от три дни в наводнена пещера в северната част на страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Момчетата на възраст сред 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор влезнали в пещерата Тхам Луанг-Кхун Нам Нанг Нон в събота следобяд след подготвителен мач и от този момент са в неопределеност.

Властите започнаха една от най-големите избавителни интервенции в историята на Тайланд, с цел да ги открият. В нея вземат участие водолази от военноморските сили и се употребява профилирана техника, в това число водни роботи и дронове. Усилията обаче са затруднявани от покачването на водите и мощните течения.

Предполага се, че момчетата и техният треньор към момента са живи и че са влезнали във вътрешността в пещерата, с цел да избегнат наводнението. В нея са открити отпечатъци от крайници и ръце, което е насърчителен знак.

Властите се надяват, че в пещерата, която е дълга над 10 километра, към момента има безвредни места. Те споделиха, че туристи, блокирани от наводнения в предишното, са били спасявани след отдръпването на водите.

В момента е дъждовният сезон в Тайланд. Той продължава от юни до октомври и нормално в него стават наводнения в пещерите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР