Властите в страната обмислят и контрол върху цените на услугитеКабелните

...
Властите в страната обмислят и контрол върху цените на услугитеКабелните
Коментари Харесай

Германия притиска кабелните ТВ оператори да се „отворят“

Властите в страната обмислят и надзор върху цените на услугите

Кабелните оператори в Германия може да бъдат принудени да отворят мрежите си за „ трети страни “ в райони, където имат преобладаваща позиция

Немските регулатори обмислят концепцията да изискат от операторите на кабелни малките екрани да обезпечат достъп на трети страни до мрежите си, заяви Ройтерс.

„ Кабелните оператори не би трябвало да са прекомерно сигурни в себе си “, сподели Йохен Хоман, началник на Федералната организация за мрежи BNetzA, в изявление за Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

„ Сега преглеждаме дали и в кои райони кабелните оператори имат преобладаваща пазарна позиция – има райони, където наподобява, че това е към този момент неоспоримо “, сподели добави Хоман пред FAZ.

В такива райони може да бъде изтънчено от доставчиците да отворят своята инфраструктура за други снабдители. Обмисля се и надзор върху цените, споделя Хоман в изявлението.
още по тематиката
Наскоро BNetzA стартира изследване на пазара, резултатите от което могат да се чакат през идната година. Решенията на регулатора са свързани с най-новите покупко-продажби и контракти сред кабелни и телеком оператори в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР