Властите в столицата на Казахстан издигнаха до монумента Байтерек шестметрова

...
Властите в столицата на Казахстан издигнаха до монумента Байтерек шестметрова
Коментари Харесай

Шестметрова елха, изплетена от 70 килограма прежда, се издигна в столицата на Казахстан

Властите в столицата на Казахстан издигнаха до монумента " Байтерек " шестметрова елха, оплетена от седемдесет кг разноцветна прежда в локалния жанр " курак корпе " ( " пачуърк " ), заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. " Народният флашмоб " Екоелха в жанр курак корпе " стартира преди две седмици в Нур Султан. За този интервал бяха оплетени повече от две хиляди квадрата със страна двадесет сантиметра. Народният план сплоти участници от разнообразни градове на Казахстан и поданици на столицата, както и майстори от Русия и Узбекистан ", оповестиха от пресслужбата на градската администрация в Нур Султан.

В основаването на необикновената елха се присъединили фенове на плетенето от цялата страна - представители на публични фондове, обществени бизнесмени, пенсионери, учители, възпитаници и техните родители.
Квадратите били обединени в гигантско одеало, което било увито към железна структура.

" Велурените конци ни припомнят за меките одеала от детството, направени от ръцете на нашите баби и прабаби. Искаме да обединим всички поданици на Казахстан, да създадем новогодишно въодушевление, като украсим града си с ярка екоелха. Нека тя извърши фантазиите на всекиго ", сподели авторката на плана, обществената предприемачка Рахима Мукушева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР