Властите в столицата на Индия, Ню Делхи, наложиха специален данък

...
Властите в столицата на Индия, Ню Делхи, наложиха специален данък
Коментари Харесай

В Индия въведоха най-странната мярка "коронавирус"

Властите в столицата на Индия, Ню Делхи, постановиха специфичен налог "коронавирус " върху цената на алкохола, продаван да дребно.

Специалната такса е в размер на цели 70% от цената на алкохола на дребно. Заповедта на локалното държавно управление в Делхи е издадена през вчерашния ден.

Всеки гражданин на столицата на Индия ще би трябвало да заплати налога при закупуването на алкохола, откакто в понеделник там бяха разхлабени ограниченията за обществено разграничаване, а магазините за алкохол още веднъж отвориха порти след пет седмици на блокиране.

След първичното отваряне на магазините за алкохол, в тях настъпи същински безпорядък, написа CNN. Пред обектите се струпаха хора на големи опашки, което наруши общественото разграничаване и на процедура обезсмисли блокирането, траяло повече от месец.
 Снимка 478279
"Жалко е, че през днешния ден в някои магазини в Делхи беше следен безпорядък... Ако разберем за нарушавания на общественото разграничаване и други правила от която и да е област, тогава ще би трябвало да запечатаме региона и да отменим разхлабването на ограниченията там ", разяснява основният министър на Делхи Арвинд Кеджривал в послание.

Индия е под национално блокиране от 25 март. Страната регистрира общо 46 433 случаи на ковид, в това число 1 568 смъртни случая, демонстрират данни на Министерството на здравеопазването и фамилните грижи в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР