Властите в Сингапур затягат мерките срещу разпространението на болестта Covid-19,

...
Властите в Сингапур затягат мерките срещу разпространението на болестта Covid-19,
Коментари Харесай

И Сингапур затяга мерките срещу Covid-19

Властите в Сингапур стягат ограниченията против разпространяването на заболяването Covid-19, съобщи Ройтерс.

Новите ограничения се вземат предвид на скока в случаите на заразяване напоследък и са с едномесечен период на деяние.

Те влизат в действие от 7 април и плануват да останат отворени единствено хранителни магазини, супермаркети, тържищата и лечебните заведения. Общественият превоз ще продължи да работи в обичaйния си режим, а от 8 април ще бъдат прекратени занятията в учебните заведения и детските градини, съобщи в телевизионно послание сингапурският министър председател Ли Сян Лун.

Ресторантите ще могат да продължат да работят единствено за предложение на храна за у дома, разясни на конференция по-късно министърът на индустрията и търговията Чан Чун Син. На същата конференция министърът на националното развиване Лорънс Вон акцентира, че ограниченията са с предпазен темперамент, защото все още лечебните заведения се оправят с броя на заболелите, " само че управляващите не желаят да изпадат в обстановка да няма задоволително кревати ".

Най-важното предписание по думите му е популацията да си остане вкъщи и да излиза единствено за артикули. " Ако обстановката се усъвършенства, някои ограничения може да бъдат анулирани ", съобщи Вон. " Ако популацията е недисциплинирано, сме подготвени и на по-строги ограничения ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР