Властите в Сингапур затегнаха ограниченията за неваксинирани жители на страната

...
Властите в Сингапур затегнаха ограниченията за неваксинирани жители на страната
Коментари Харесай

На кафе само след ваксинация

Властите в Сингапур стегнаха рестриктивните мерки за неимунизирани поданици на страната поради нови огнища на ковид, заяви министърът на опазването на здравето Он Е Кун, съобщи БГНЕС.

„ Считано от 13 октомври единствено изцяло имунизирани поданици, както и деца до 12-годишна възраст, ще могат да посещават всевъзможни места за публично хранене, а всички останали ще имат право да си вземат само храна за у дома “, означи той. На една маса в кафене или ресторант се позволява да седят не повече от двама гости, сподели още министърът. Доскоро се правеха изключения за питателните блокове навън. Само при съществуването на две дози ваксина ще се позволява посещаване в огромни търговски центрове, като се изключи супермаркетите, както и на туристически обекти, в паркове за развлечения и други, акцентира Он Е Кун.

От 10 автуст, когато имунизираното население на страната доближи 80%, управляващите започнаха по този начин наречения предварителен стадий за живот с COVID-19, когато коронавирусът от пандемия премине в ендемия. Тогава бяха свалени доста социално-икономически ограничавания, най-вече за изцяло имунизирани. По това време новозаразените за денонощие варираха сред 20 и 30 души, само че след анулацията на рестриктивните мерки броят им стартира да нараства стремглаво, като сега те надвишават 3 500 души за денонощие. Въпреки това държавното управление акцентира, че не има намерение да връща карантинния режим, а вместо това ще постанова обособени ограничавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР