Властите в Шри Ланка отново блокираха достъпа до най-популярните социални

...
Властите в Шри Ланка отново блокираха достъпа до най-популярните социални
Коментари Харесай

След антимюсюлмански нападения Шри Ланка отново блокира социалните мрежи

Властите в Шри Ланка още веднъж блокираха достъпа до най-популярните обществени мрежи и приложения за разпространение на известия в интернет като Фейсбук и WhatsApp след набези против джамии и обекти на бизнесмени мюсюлмани. " Ройтерс " дефинира това като най-сериозните вълнения след атентатите против църкви на Великден, в които починаха стотици хора, в това число десетки чужденци.

Водещият мобилен оператор Dialog заяви, че е получил разпореждане да спре достъпа до Viber, IMO, Snapchat, Instagram и Youtube до второ разпореждане.

Източници на организацията споделят, че след развълнуван спор във " Facebook " човек е бил пребит в популации най-вече с мюсюлмани западен град Чило, а десетки хора са замеряли с камъни джамии и магазини на мюсюлмани.

Абдул Хамид Мохамед Хасмар - 38-годишен мохамеданин, който съгласно управляващите е създател на обявата, от която са се разгорели пристрастеностите, е задържан. Той написал " един ден ще плачете " и това било възприето като опасност.

Задържани са и група мъже, обвинени в набези против магазини. Когато голям брой от изповядващи будизма се събрало пред полицията да изиска освобождението им, управляващите въвели комендантски час.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР