Властите в Шанхай дадоха одобрение на 864 от финансовите институции

...
Властите в Шанхай дадоха одобрение на 864 от финансовите институции
Коментари Харесай

Шанхай позволява на финансовите институции да възобновят работата си, докато поетапно облекчава локдауна


Властите в Шанхай дадоха утвърждение на 864 от финансовите институции в града да възобновят работата си, до момента в който последователно облекчава локдауна, натрапен преди седем седмици в целия град. Това споделиха три източника, осведомени с въпроса пред Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31503
Този ход е част от проекта на управляващите за отваряне и връщане към естествения живот на жителите на града, откакто блокирането беше въведено, с цел да се ограничи едно от най-големите огнища на инфектирани с ковид в Китай от началото на пандемията.

Китайската валутна комерсиална система (CFETS), Шанхайската фондова борса, Шанхайската борса за фючърси (ShFE) и Китайската борса за финансови фючърси бяха измежду финансовите институции, включени в " белия лист " на фирмите, на които е позволено да възобновят активността си. Списъкът е оповестен от регулаторното Общинското бюро за финансова работа в Шанхай и възложен от източниците на Ройтерс.

" Комуникационната банка " (Bank of Communications), както и клоновете в Шанхай на други държавни кредитори, в това число " Банк ъф Чайна " (Bank of China), " Индустриалната и комерсиална банка на Китай ", " Земеделска банка на Китай " (ABC) и " Китайска строителна банка " (CCB) също попадат в листата.

Приоритет се дава на финансовите институции, които правят бизнес действия или систематични интервенции в цялата страна, споделиха източниците, до момента в който тези, които дават основна финансова поддръжка на фирмите за обновяване на работа, също са взети поради.

Властите в Шанхай възнамеряват да разгласяват и отсега нататък " бели описи " на седмична база, което разрешава на повече финансови компании да възобновят активността си, съгласно известието на регулаторната общинска институция. 

Повече от 20 000 банкери, търговци и други финансови чиновници са спали в офисите си в шанхайския финансов регион квартал Луджиадзуи от края на март, с цел да продължи финансовият център на Китай да работи, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР