Властите в северноафриканския испански анклав Мелиля съобщиха, че около 200

...
Властите в северноафриканския испански анклав Мелиля съобщиха, че около 200
Коментари Харесай

50 мигранти прескочиха граничната ограда на испанския анклав Мелиля

Властите в северноафриканския испански анклав Мелиля оповестиха, че към 200 мигранти са пробвали да прескочат граничната ограда , отделяща анклава от Мароко, съобщи АП.
 
Кабинетът на регионалния шеф заяви, че към 50 от мигрантите са съумели да преодолеят заграждението към крайбрежния град, до момента в който останалите 150 били отблъснати от испанската и мароканската гранична защита. Областната администрация добави, че един мигрант е със строшен крайник, а шестима испански служители на реда са ранени.

Мигрантите, които съумели да стигнат на испанска земя, са отведени в център за задържане, където могат да подадат заявки за леговище, до момента в който трае процедурата на управляващите по връщането им в родните им страни.



През май при различен опит 52 мигранти съумяха да прескочат оградата на Мелиля. По данни на испанското министерство на вътрешните работи, сред 1 януари и 15 юли 2397 мигранти са съумели да доближат Мелиля по суша. Това е с 2554 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Испания се трансформира в една от главните входни точки към Европа за мигрантите, отбелязва АП. Повечето рискуват живота си и прекосяват Средиземно море с дребни лодки , несъответствуващи за корабоплаване в намерено море. Тази седмица министерството на вътрешните работи съобщи, че от н ачалото на годината в Испания нелегално са влезнали 14 667 души при 19 997 за същия интервал на 2018 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР