Властите в Северна Македония обявиха война на фалшивите новини, пропагандата

...
Властите в Северна Македония обявиха война на фалшивите новини, пропагандата
Коментари Харесай

Северна Македония ще се бори с фалшивите новини

Властите в Северна Македония оповестиха война на подправените вести, пропагандата и дезинформацията, оповестява телевизия Сител.

Премиерът Зоран Заев на първата среща на групата за деяние, която ще координира този план, съобщи, че наклонността на разпространение на шокиращи вести и неистини подкопава освен демокрацията, само че и популяризира непоносимост вътре в страната и в района.

Пропагандата, дезинформациите и евтините псевдо журналистически истории стартират ненавист и принуждение, основават параноя и скрит план, подкопават демокрацията и националната сигурност. Те не са независимост на словото. Напротив, те имат за цел да манипулират жителите, да дезинтегрират личността, да основават спорове. Затова би трябвало да се научим да вършим разлика сред лъжите и градивните рецензии, които са съдружник в нашата работа, съобщи Заев.

Заев уточни, че най-вече образци за подправени вести е имало в интервала на Преспанския контракт за то да се минира.

Президентът Стево Пендаровски уточни, че става дума за феномен със международни размери, а с цел да бъде преборен, е належащо да се включат всички фактори, в това число медиите и жителите.

За ръководителя на Народното събрание Талат Джафери прозрачността на институциите е основна в битката срещу дезинформацията, отбелязва Сител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР