Властите в Северна Корея защитиха извършените ракетни изпитания като законно

...
Властите в Северна Корея защитиха извършените ракетни изпитания като законно
Коментари Харесай

КНДР осъди последните санкции на САЩ

Властите в Северна Корея опазиха осъществените ракетни тествания като законно право на самоотбрана и обявиха, че Съединените щати съзнателно ескалират обстановката посредством налагане на нови наказания. Това оповестиха държавни медии в петък, базирайки се на външното министерство, съобщи " Ройтерс ".

Неотдавнашното създаване от Северна Корея на " оръжие от нов вид "  беше единствено част от напъните ѝ за модернизиране на нейната национална отбранителна способност и не беше за да нанесе щета на сигурността на прилежащите страни, сподели представител на външното министерство на Северна Корея в изказване, предадено от държавната осведомителна организация KCNA.

" Обвинението на Съединени американски щати за законното практикуване на правото на самоотбрана от КНДР е явна провокация и гангстерска логичност ", се споделя в изказването.

Изявлението предупреждава за неуточнена " по-силна и сигурна реакция ", в случай че Съединените щати заемат конфронтационна позиция.

Припомняме, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън наложи първите си наказания против оръжейните стратегии на Северна Корея след поредност от изстрелвания на севернокорейски ракети, в това число две от предходната седмица насам.

Ракетните тествания на Северна Корея са надълбоко дестабилизиращи и рискови. Това разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, добавяйки, че Пхенян не е дал отговор на никакви дипломатически начинания от страна на Вашингтон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР