Властите в Северна Корея тайно са поискали международна помощ за

...
Властите в Северна Корея тайно са поискали международна помощ за
Коментари Харесай

Северна Корея поиска международна помощ за коронавируса

Властите в Северна Корея скрито са поискали интернационална помощ за увеличение на потенциала си за осъществяване на проби за ковид, оповестява " Файненшъл таймс ".

Британското издание показва, че пандемията заплашва съществено нежната здравна система в страната.

След като епидемията от COVID-19 избухна в китайския град Ухан, Пхенян неотложно затвори границите си. От тогава севернокорейските управляващи не са докладвали за нито един регистриран случай на болестта.

Пред обществото управляващите в страната не престават да пропагандират своята идеология, според която КНДР би трябвало да разчита единствено на своите лични старания.

Според източници на " Файненшъл таймс " обаче управляващите в Северна Корея въпреки всичко скрито са поискали помощ от своите интернационалните сътрудници. Международните специалисти се съмняват в данните на Пхенян за нула инфектирани в страната, изключително поради обстоятелството, че Северна Корея надали разполага с ресурсите да организира огромен брой и качестени проби.

Правителството има проби за COVID-19 и знае по какъв начин да ги употребява, само че те са малко и по тази причина управляващите желаят поддръжка от всички организации, изясни източникът на английското издание.

Въпреки че Пхенян към момента не е коментирал публично тематиката, в страната под карантина са сложени минимум 10 000 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР