Властите в Саудитска Арабия задържаха млада жена от видеозапис, разпространен

...
Властите в Саудитска Арабия задържаха млада жена от видеозапис, разпространен
Коментари Харесай

Жестоката реалност: Да те линчуват, защото носиш къса пола...

Властите в Саудитска Арабия задържаха млада жена от видеозапис, публикуван в обществените мрежи през уикенда.

Кадрите демонстрират по какъв начин тя се разхожда с къса пола из историческа забележителност, на 200 км северозападно от столицата Рияд.

Младата жена провокира сензация с стартирането в обществена мрежа на видеото, в което се вижда по какъв начин се разхожда с къса пола и къса фланелка, нарушавайки дрескода в консервативното кралство.

لو كانت اجنبية كان تغزلوا بجمال خصرها وفتنتة عيناها.. بس لانها سعودية يطلبوا محاكمتها! #مطلوب_محاكمة_مودل_خلود
pic.twitter.com/ttYqynySN2
— فاطمة العيسى (@50BM_) July 16, 2017
"В Саудитска Арабия дамите не могат да излизат сами, а документите им се държат от мъжете в фамилията ", разясни за "Здравей, България " журналистът Оля Ал-Ахмед. Според нея дейностите на дамата са провокация.

Видеото провокира остри реакции в обществените мрежи. Някои консуматори желаят линч за дамата и приканиха тя да бъде изправена пред правораздаването за неуважение на законите на страната.

В Саудитското кралство представителките на нежния пол би трябвало да носят дълги необятни плебеи на обществено място. Повечето от тях също по този начин покриват косите и лицата си с черни воали, въпреки че изключения в това отношение се позволяват при визити на известни персони.



Оказа се, че управляващите са стигнали до дамата и са я арестували, с цел да я разпитат. По време на разпита младата жена е признала, че е била придружавана от мъж, който да я пази, само че твърди, че фрагментите са били оповестени без нейното познание.

Разбира се, има и хора, които нарекоха постъпката на дамата смела и че по този метод е защитила правото представителките на нежния пол да носят каквото желаят. Те разгласиха колажи на Мелания и Иванка Тръмп по време на визити в Саудитска Арабия.

#مطلوب_محاكمة_مودل_خلود
المجتمع السعودي ينضح بالتناقضات فهو يتغنى ب إبنة ترامب ساعات طوال ، ويكفر ويقذف فتاة سعودية ويطالب بمحاكمتها pic.twitter.com/sfnuyiysVk
— Outside the flock (@6etc6) July 16, 2017
#مطلوب_محاكمة_مودل_خلود ماشوف فيه فرق بين صورتين ١- بنت ترامب امام الشاشات ونحن ندعم حقوق المرأة
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР