Властите в Саудитска Арабия сключват тайни споразумения със задържаните местни

...
Властите в Саудитска Арабия сключват тайни споразумения със задържаните местни
Коментари Харесай

Цената на свободата: Саудитска Арабия взема богатствата на елита си

Властите в Саудитска Арабия подписват секрети съглашения със арестуваните локални богаташи, принуждавайки ги да предадат своите активи и парични средства, с цел да бъдат освободени.

Сделките включват делене на парични средства от други активи като парцели и акции, както и обзор на банковите им сметки за оценка на паричните стойности, заяви пред Reuters неизвестен източник.

Според специалисти споразуменията с управляващите са метод милиардерите да легализират благосъстоянието си в подмяна на част от него.

 Чистката в Рияд удари най-богатите, заплашвайки положение за $33 милиарда
Чистката в Рияд удари най-богатите, заплашвайки положение за $33 милиарда

Потърпевши са кралски особи, предприемачи и братът на Осама Бин Ладен

Десетки членове на кралското семейство, висши държавни чиновници и предприемачи, в това число министри от кабинета и милиардери, бяха арестувани при антикорупционното следствие, чиято цел е подсилване на властта на престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Сред тях най-богатият човек в страната - Принц Ал-Уалид бин Талал и някои от най-влиятелните предприемачи като милиардерите Салех Камел и Мохамед Ал-Амуди.

Един предприемач е изтеглил от сметката си десетки милиони саудитски риала, откакто е подписал. В различен случай, някогашен върховен държавен чиновник се е съгласил да съобщи собствеността върху акции на стойност 4 милиарда риала, споделя източникът.

 Целта на чистката в Рияд: да прибере активи за $800 милиарда
Целта на чистката в Рияд: да прибере активи за $800 милиарда

С тях ще се изпълни държавната хазна

Саудитското държавно управление по-рано тази седмица мина от заледяване на сметки към издаване на указания за " отчуждаване на необезпечени активи " или непосредствено изземане на активи.

В някои от случаите управляващите в Рияд се стремят да насочат 70% от благосъстоянието на арестуваните - стотици милиарди долари към изчерпаната държавна хазна, съгласно Financial Times.

Задържаните, които са подготвени да върнат " добитите непочтено облаги " ще " понесат " наказването си в хотел Риц-Карлтън, трансфорат от управляващите в първокласен затвор за саудитския хайлайф.

 Най-богатите саудитци изнасят парите си в чужбина, с цел да ги опазят от управляващите
Най-богатите саудитци изнасят парите си в чужбина

Кралството арестува десетки богаташи, замрази хиляди банкови сметки

Саудитските управляващи получават помощ от интернационалните инспектори, следователи и хора с опит в следенето на активи. Представители на банките са разполагаем, с цел да изпълнят решенията неотложно.

В рамките на антикорупционното следствие управляващите в Рияд са разпитали 208 души, изчислявайки, че най-малко 100 милиарда $ са откраднати посредством противозаконни дейности. Акцията мина и оттатък границите на кралството, достигайки до Обединените Арабски Емирства (ОАЕ).

 Жестокият принц и саудитската
Жестокият принц и саудитската " игра на тронове "

Реформаторът Мохамед бин Салман разчисти съперниците си по пътя към властта
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР