Властите в Саудитска Арабия са освободили принцеса, която беше задържана

...
Властите в Саудитска Арабия са освободили принцеса, която беше задържана
Коментари Харесай

Освободиха саудитска принцеса след почти 3 години затвор по неясни причини

Властите в Саудитска Арабия са освободили принцеса, която беше арестувана в кралството в продължение на близо 3 години при мистериозни условия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на нейни поддръжници.

Принцеса Басма бинт Сауд, щерка на втория крал на Саудитска Арабия, изчезна през март 2019 година и се появи в прочут саудитски затвор без присъда, за което тя заяви по това време в обществена медия.

Причината за нейното арестуване дружно с щерка й не беше ясна, в случай че тя в никакъв случай не е имала доста въздействие. Но това беше следващ случай, при който беше обиден член на кралското семейство, откогато престолонаследникът Мохамед бин Салман укрепи властта си и се утвърди като де факто водач на кралството.

След като крал Салман се възкачи на трона през 2015 година, Мохамед бин Салман стартира да преследва критици, деятели и противници на кралското семейство и в границите на антикорупционна чистка той беше задържал и изнудвал и някои принцове.

Принцеса Басма, която е на 58 години, и нейната 30-годишна щерка Сухоуд ал Шариф предходната седмица напуснаха пандиза Ал Хаир в покрайнините на саудитската столица Рияд и в четвъртък се завърнаха вкъщи през пристанищния град Джеда, заяви нейният юридически консултант Анри Естраман. Принцеса Басма страда от здравословни проблеми, в това число остеопороза, и в този момент желае за се възвърне и да прекара време със фамилията си, добави той.

Саудитското държавно управление не разяснява обществено случая. Но през 2020 година саудитската задача в Организация на обединените нации в Женева сподели на работната група за случайни арестувания, че принцеса Басма е " упрекната в престъпни действия, измежду които и опит да пътува незаконно отвън кралството ". Мисията добави, че не е имало развой против нея.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР