Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в

...
Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в
Коментари Харесай

В САЩ са готови да ваксинират всички деца на възраст между 5 и 11 години срещу COVID-19

Властите в Съединени американски щати са подготвени да имунизират всички деца в страната на възраст сред 5 и 11 години против ковид . Това заяви на къс брифинг в Белия дом президентът Джо Байдън , показва Ройтерс.

„ Знам, ч е родителите чакат с неспокойствие имунизациите за деца на възраст 5-11 година Добрата вест е, че Администрацията по храните и медикаментите към Министерството на здравеопазването и човешките запаси на Съединени американски щати и специалистите от Центровете за надзор и предварителната защита на болесттите са подготвени да вземат решение през идващите няколко седмици дали имунизацията ще бъде утвърдена за тази възрастова група ", уточни американският президент.

" Ако бъде утвърдена имунизацията, тогава ние сме подготвени да действаме. Закупили сме толкоз доста дози ваксини, че те ще са задоволителни за всички деца в Съединени американски щати на възраст от 5 до 11 години ", сподели Байдън. Той даде обещание, че имунизацията на децата ще бъде проведена по комфортен за родителите метод.

По-рано американската компания Pfizer и нейният сътрудник BioNTech подадоха заявление до Администрацията по храните и медикаментите за одобрение за незабавна приложимост на тяхната коронавирусна ваксина измежду деца на възраст от 5 до 11 години . В момента е утвърдена за приложимост при младежи над 16 години и за незабавна приложимост при юноши от 12 до 15 години.

Използването на ваксини на други компании при деца към момента не е утвърдено в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР