Властите в САЩ преустановиха запорирането на заплати, данъчни облекчения и

...
Властите в САЩ преустановиха запорирането на заплати, данъчни облекчения и
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп спира събиранията по необслужваните студентски заеми

Властите в Съединени американски щати преустановиха запорирането на заплати, данъчни облекчения и обществени заплащания към хора, които не обслужват потребителските си заеми, съобщи Politico. Това е част от ограниченията в страната за обезпечаване на повече ликвидност на семействата, които в този момент са изправени пред икономическите последствия от пандемията от ковид и от ограниченията против нея.

Освен че от локалното министерство на опазването на здравето преустановяват събирането на отговорностите, а същото важи и за частните колекторски компании. Засега не е известно с каква дълготрайност ще бъде новата мярка, само че се знае, че тя стартира със задна дата - от 13 март, когато в Съединени американски щати беше въведено изключително състояние на федерално ниво.
 Следващият огромен потрес на пазарите ще пристигна от непоносимия корпоративен дълг
Следващият огромен потрес на пазарите ще пристигна от непоносимия корпоративен дълг

Компаниите са все по-задлъжнели, а коронавирусът може и да им попречи да платят задълженията си

Като идващ ход се чака управляващите да отпишат студентски заеми на стойност съвсем 10 милиарда $, а решението също ще обхване неплатежоспособните някогашни студенти, които не са обслужвали отговорностите си за интервал от повече от година.

По-рано през седмицата демократите и републиканците се договориха за най-големия избавителен проект в историята на Съединени американски щати, който е на стойност 2 трлн. $. По-рано управляващите смъкнаха лихвата по студентските заеми до 0% и беше въведено облекчение за заплащанията и гратисен интервал от осем месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР