Властите в САЩ обявиха, че вече няма да се издават

...
Властите в САЩ обявиха, че вече няма да се издават
Коментари Харесай

Визи за САЩ за чуждестранни студенти само при присъствени учебни занятия

Властите в Съединени американски щати оповестиха, че към този момент няма да се издават визи на задгранични студенти, в случай че висшите учебни заведения, в които са се записали ще продължат да преподават единствено отдалечено през новата образователна 2020 година поради ковид. Това оповестява организация Франс прес, цитирайки известие на американските миграционни управляващи.

Мярката е повече от безапелационна. Тя задължава студентите, които се намират в Съединени американски щати "да изоставен страната или да вземат други ограничения, като да вземем за пример да се запишат в образователно заведение, където се преподава и участва физически на занятията, с цел да запазят легалния си статут ", излиза наяве от известието на имиграционната и митническа полиция на Съединени американски щати.
Когато университетите са избрали така наречен "хибриден модел " - т.е. образование и посредством лекции онлайн и посредством онлайн курсове, те ще би трябвало да удостоверят, че задграничните им студенти са записани на допустимо най-вече лекции онлайн, и тогава те ще запазят правото си на престояване в страната.
Засегнати от мярката са визите F1 (за университетски курсове) или М1 (за професионална подготовка), прецизират управляващите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР