Властите в САЩ обявиха, че са задържали около 16 тона

...
Властите в САЩ обявиха, че са задържали около 16 тона
Коментари Харесай

В САЩ хванаха 16 т кокаин за 1 млрд. долара

Властите в Съединени американски щати оповестиха, че са задържали към 16 тона кокаин с приблизителна стойност повече от 1 милиард $ в исторически удар против наркотрафика. Дрогата е била открита на транспортен съд в пристанището на Филаделфия.

" Това е една от най-големите залавяни в миналото колета в историята на Съединени американски щати. Такова количество кокаин може да убие милиони - МИЛИОНИ, хора “, написа в Туитър Уилям Максуейн, прокурорът на източния регион на Филаделфия. " Членовете на екипажа на кораба са задържани и против тях са повдигнати обвинявания за федерални закононарушения “, допълват от кабинета на прокурора.

Наркотиците са били открити в седем контейнера на борда на товарен транспортен съд, който се подготвял да замине за Европа, откакто преди този момент е бил в Чили, Панама и на Бахамските острови, пишат американските медии.

Полицията е направила удара откакто през март задържа 1.5 тона кокаин в пристанището на Ню Йорк – най-голямата пратка от повече от 25 години насам. Рекордът е 21 тона кокаин в Калифорния през 1989 година, като същата година бяха хванати още 14 тона в Тексас.

Съединени американски щати, най-големият потребител на опиати, сега са изправени пред смъртоносна зараза от опиоиди, разяснява Агенция Франс Прес. Средно в страната от свръхдоза през 2017 година са умирали 197 души на ден, сочи статистиката на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР