Властите в САЩ обсъждат възможността за провеждане на първия си

...
Властите в САЩ обсъждат възможността за провеждане на първия си
Коментари Харесай

САЩ обмисля първия си ядрен тест след 1992 г.

Властите в Съединени американски щати разискват опцията за осъществяване на първия си нуклеарен тест след 1992 година, оповестяват " Вашингтон поуст ", " Ройтерс ", " Джапан таймс " и " Гардиън ".

Идеята е препоръчана предишния петък на среща на американски чиновници от отдели, имащо отношение към националната сигурност. Тогава не е реализирано съглашение за осъществяване на теста.

Един от чиновниците разяснява пред медията, че полемиките не престават.

Друг източник съобщи, че в последна сметка е взето решение да се подхващат други ограничения в отговор на заканите, които идват от страна на Китай и Русия.

Съветът за национална сигурност в Белия дом отхвърли да разяснява тази информация.

Висш чиновник на администрацията разяснява, че демонстрацията пред Москва и Пекин, че Съединени американски щати могат да проведат " бърз тест ", може да даде преимущество за Съединени американски щати в договарянията за надзор на оръжията, с които Вашингтон желае да притегли освен Русия, само че и Китай.

По време на срещата пораждат съществени различия във връзка концепцията за осъществяване на подобен нуклеарен тест. Според The ​​Washington Post, последователите на неразпространението на нуклеарно оръжие считат, че възобновяването на нуклеарните тествания може да доведат до дестабилизиращи последствия.

" Това ще бъде покана за други страни с нуклеарно оръжие да последват този образец. Това би било преимущество единствено за невиждана конкуренция с оръжия ".

" Това също би подкопало договарянията със севернокорейския водач Ким Чен Ун ", разяснява Дарил Кимбол, началник на Американската асоциация за надзор на оръжията.

" Ние знаем по какъв начин да спечелим такава конкуренция и знаем по какъв начин да изпратим съперника в забвение. Ако би трябвало, ще го създадем, само че сме сигурни, че бихме желали да го избегнем ", съобщи специфичният президентски делегат за надзор на оръжията Маршал Билингслея пред научния център на института Хъдсън.

Съединените щати не организират проби с нуклеарни детонации от септември 1992 година и бранителите на неразпространението предизвестяват за последствия.

" Това е версията за надзор на нуклеарните оръжия като концепцията да се инжектирате с дезинфектант ", туитира Кингстън Рейф, шеф по политиката за разоръжаване и понижаване на опасността от Асоциацията за надзор на оръжията.

" Идеята, че американски нуклеарен тест ще принуди Русия и Китай да седнат на масата за договаряния, е изключително нелепа. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР