Властите в САЩ арестуваха четирима предполагаеми членове на неонацистка групировка,

...
Властите в САЩ арестуваха четирима предполагаеми членове на неонацистка групировка,
Коментари Харесай

САЩ арестуваха четирима предполагаеми членове на неонацистка групировка

Властите в Съединени американски щати арестуваха четирима хипотетични членове на неонацистка формация, упрекнати в скрит план за заплашване на публицисти и правозащитници, заяви американското правосъдно министерство, представено от ДПА.

Четиримата обвинени, които са на възраст сред 20 и 24 години, са свързани с войнствената неонацистка формация Дивизия " Атомвафен " ( " атомвафен " значи нуклеарно оръжие на немски).

Те " заговорничели в криптирана онлайн чат група, с цел да набелязват публицисти и други лица, които са желали да сплашват ", съобщи правосъдното министерство на Съединени американски щати. " Групировката се е фокусирала главно върху евреи и цветнокожи публицисти ", се споделя в известието.

Арестуваните са изпращали материали с нацистки знаци на членове на " Атомвафен ", които по-късно имали грижата тези материали да стигнат до набелязаните кореспонденти и правозащитници. Материали с такова наличие са били изпратени по имейла да вземем за пример на ефирен публицист, отразявал активността на групировката в Сиатъл, щата Вашингтон, на хора, свързани с " Лигата против поругаването " (организация, бореща се с антисемитизма), и на публицист от списание във Финикс, щата Аризона. Арестуваните са от щатите Тексас, Флорида, Аризона и Вашингтон, където са им повдигнати обвиняванията.

Единият от обвинените стои зад поредност подправени телефонни бомбени закани за скупчване на служители на реда пред домовете и офисите на набелязаните от групировката цели, съобщи Асошиейтед прес. Обвиняемите са желали да всяват боязън и смут у хора, сериозни към активността им, съобщи Брайън Моран, федерален прокурор. Той добави, че изкореняването на омразата и заканите на антисемитска основа и дейното гонене на отговорните за сходни феномени, е водещ приоритет за правосъдното министерство на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР