Властите в САЩ арестуваха 8 души по дело за контрабанда

...
Властите в САЩ арестуваха 8 души по дело за контрабанда
Коментари Харесай

Разкриха контрабандна схема за 50 млн. долара в САЩ, има арестувани

Властите в Съединени американски щати арестуваха 8 души по дело за контрабанда за крадена електроника в Русия. Куриерите са били пасажери и чиновници на „ Аерофлот”. Държавният департамент анулира над 110 визи на чиновници на съветската самолетна компания, оповестява „ Дойче веле”, представен от Българска телеграфна агенция.
Съединени американски щати повдигна обвинявания против 10 индивида, обвинени в огромна контрабанда на електроника в Русия. Осем души са задържани, а другите двама се укриват от правораздаването, оповестиха от прокуратурата на щата Ню Йорк. Куриери на крадената стока са били пасажери, някогашни и настоящи чиновници на съветската самолетна компания „ Аерофлот”.
По информация на следствието, обвинените са внесли в Русия елекронни устройства, в това число продукция на компания „ Apple”, на обща стойност 50 млн. $. Техниката е била изнасяна без нужните позволения, като доста от устройствата са били крадени, съобщи БГНЕС.
Един от задържаните от август до декември 2019 година за четири полета отвън Съединени американски щати е изнесъл над 1 000 устройства на „ Apple” на обща стойност над 1 млн. $. Друг участник в схемата през октомври същата година е пренесъл в 9 куфара 235 устройства за към 250 000 $.
По време на обиските в границите на следствието у обвинените са открити над 600 000 $ в брой, както и огромно количество електронни устройства. Държавният департамент е осведомен за случая, в резултат на което е анулирал повече от 110 визи на чиновници на „ Аерофлот” поради присъединяване в незаконната скица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР