Властите в Сърбия са арестували четирима души по подозрения, че

...
Властите в Сърбия са арестували четирима души по подозрения, че
Коментари Харесай

Арести в Сърбия, свързани с издаването на фалшиви документи за българско гражданство

Властите в Сърбия са арестували четирима души по съмнения, че с подкупи са уреждали издаването на подправени документи, с които сърби могат да получат българско поданство, заяви Българска национална телевизия
Съобщението е качено на уеб страницата на сръбското министерство на вътрешните работи. Според него задържаните са чиновник на общината в Пирот, доктор от Димитровград и още двама сръбски жители. Акцията по задържането им е извършена от полицията, Отдела за битка против корупцията и Специалния антикорупционен отдел на прокуратурата в Ниш.
Двама от мъжете през последните две години са плащали на лекаря да издава подправени медицински уверения без да бъдат осъществявани прегледи за лица от Сърбия. След това са плащали на служители от общината в Пирот на същите лица да бъдат издавани уверения, че имат български генезис, написа в известието на сръбските управляващи.
Според тях задачата е била тази погрешна информация да бъде представяна на българските управляващи и да се получава българско поданство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР