Властите в Сърбия искат страната да получи гаранции за влизане

...
Властите в Сърбия искат страната да получи гаранции за влизане
Коментари Харесай

Сърбия иска гаранции за членство в ЕС ако се споразумее с Косово

Властите в Сърбия желаят страната да получи гаранции за влизане в Европейския съюз до 2025 година, ако реализиран съглашение с Косово, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич в изявление за организация „ Ройтерс “, съобщи БГНЕС.
„ Ако в миналото реализираме съглашение с Прищина, Сърбия ще се нуждае от ясни гаранции, че ще стане член на Европейски Съюз до 2025 година “, означи Вучич.
На 7 септември сръбският държавен глава се срещна в Брюксел с външния министър на Евросъюза Фредерика Могерини. Той обаче отхвърли да беседва с делегация от Косово. Ръководителят на сръбската работа за Косово и Метохия Марко Джирич заяви, че срещата е анулирана, защото от Европейски Съюз не са основали почтени условия за осъществяване на разговор. По-късно Могерини съобщи, че привиква нова среща на високо ниво сред Сърбия и Косово за осъществяване на разговор за нормализация на връзките, която ще се организира в навечерието на съвещанието на Генералната асамблея на Организация на обединените нации на 18 септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР