Властите в Сърбия дадоха подробности за трагедията в Белградско на

...
Властите в Сърбия дадоха подробности за трагедията в Белградско на
Коментари Харесай

Ученикът, убил 9 души в Сърбия, имал план кои деца да ликвидира! ВИДЕО

Властите в Сърбия дадоха детайлности за нещастието в Белградско на ексклузивен брифинг, който стартира с минута безмълвие.

" Благодарен съм на медиците. Шест деца са приети в болница и една учителка. Благодарен съм на всички, които се пробваха да предотвратят тази покруса. Беше извикан екип от психолози, с цел да помогне на всички в този интервал " съобщи министърът на образованието Бранко Ружич.

Правителството взе решение за тридневен печал, който стартира в петък, 5 май, и приключва в неделя, 7 май. От на следващия ден образователните занятия стартират с едноминутно безмълвие.

" За страдание, Сърбия също е част от света, където се случват тези неща. Пагубното въздействие на интернет и видеоигрите е явно. Днес имахме доста съдържателна, прочувствено наситена среща с президента Александър Вучич и министър-председателя Ана Бърнабич. Ще излезем с още по-ясна картина. ", добави Ружич, представен от novosti.rs.

" В 40-годишният ми опит това е най-трудния миг, който съм имала ", сподели министърът на опазването на здравето Даница Груичич. Тя изрече съболезнования на родителите, изгубили децата си и пожела бързо излекуване на ранените.

Веселин Милич, шеф на ПУ за град Белград, сподели на брифинга проекта и листата на децата, които Коста К. направил самичък, преди да извърши ужасното кръвопролитие в учебното заведение във Врачар.

" Бил съм на хиляди следствия, това е нечувано в Сърбия. Според събраните досега данни детето е възнамерявало събитието от дълго време. Взел е револверите от жилището на татко си, взел е със себе си и коктейли Молотов. Първо прострелва охранителя, а по-късно и дежурната ученичка. След закононарушението той се обадил в полицията. Той е изработил проект за излизане от учебно заведение. Той е определил предпочитаните цели, кои деца, по какъв начин да ги ликвидира и какъв брой тъкмо ", сподели Милич.



Както съобщихме, осем деца и един охранител бяха убити от 14-годишен възпитаник в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " към 8:40 часа сутринта. Шест други възпитаници и един преподавател бяха откарани в Спешното.

Очаквайте детайлности!

Превод: GLasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР