Властите в Съединените щати отказаха да издадат виза на приятелката

...
Властите в Съединените щати отказаха да издадат виза на приятелката
Коментари Харесай

САЩ отказаха виза на приятелката на Борис Джонсън

Властите в Съединените щати отхвърлиха да издадат виза на приятелката на английския министър председател Борис Джонсън - Кери Саймъндс, оповестяват „ Дейли мейл” и БГНЕС.

Предполага се, че отводът е поради петдневното ѝ пътешестване до Източна Африка дружно с родената в Сомалия обществена активистка Нумко Али, известна с акцията си против женското обрязване. Двете посещават Сомалиленд – северна територия, оповестила самостоятелност от Сомалия през 1991 година, само че непризната в интернационален проект.

По време на визитата ѝ Саймъндс се среща с с водача на Сомалиленд Муса Бихи Абди, с който разискват проблемите на дамите и замърсяването на моретата. Англия не е признала независимостта на Сомалиленд, само че поддържа контакти с държавно управление там. Не е известно дали Саймъндс се е записала в електронната система за авторизация на пътувания ESTA, която разрешава на жители на Обединеното кралство да правят краткосрочни безвизови пътувания до Съединени американски щати. Предвид историята на нейните пътувания, системата би могла автоматизирано да откаже влизане в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР