Властите в руската Владимировска област смятат да създадат в град

...
Властите в руската Владимировска област смятат да създадат в град
Коментари Харесай

В старинния руски град Гороховец откриват музей на Щирлиц


Властите в съветската Владимировска област считат да основат в град Гороховец музей на Щирлиц, отдаден на подвизите на руските разузнавачи, заяви вицегубернаторът на района Михаил Колков.

Той подсети, че покрай старинния Гороховец, основан през 12 в., е минало детството на основния воин в романа на Юлиан Семьонов и едноименния руски ефирен сериал „ 17 мига от пролетта ” Максим Исаев/Щирлиц.

Колков сподели, че градските управляващи са се свързали с живеещата в Париж щерка на писателя, с цел да получат позволение на юридическите въпроси към основаването на музей.

„ Според творбата на Семьонов същинската фамилия на Щирлиц е Владимиров. А Гороховец се загатва като града, в който е минала част от младостта му. Върху това стъпва и концепцията за музея, който ще бъде с туристическа устременост ”, описа Колков.

Планира се музеят да отвори порти през 2018, когато ще се празнува 850-тата годишнина на Гороховец.

Градът е учреден от княз Андрей Боголюбски през 1168. Построен на река Клязма, градът е прочут с комерсиалните си обичаи и разцвета, доближат през 17 в. В Гороховец има неповторими мостри на дървени здания с декоративна резба и изобразени в нея фантастични животни.

Днес популацията на Гороховец е към 13 000 души. На негова територия има над 100 обекта от културното завещание, а 20 са с федерално значение.

Тази година Гороховец беше включен в предварителния лист на Световното завещание на ЮНЕСКО. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР