Властите в руската столица са взели решение за подмяна на

...
Властите в руската столица са взели решение за подмяна на
Коментари Харесай

Москва се отказва от автобусите с ДВГ

Властите в съветската столица са взели решение за замяна на автобусния парк с екологично чисти автобуси. До три години всички транспортни средства на градския превоз в Москва ще правят отстъпка място на електробуси, оповестява "За рульом ".

"Готвим се за провеждането на конкурс за покупка на електрически рейсове през есента. Надяваме се съветските производители ще предложат почтени разработки. След 3 години Москва се отхвърля от мотора с вътрешно горене. Екологията в града ще завоюва от това ", споделя кметът на съветската столица Сергей Собянин.

В момента в Москва се организират на практика тествания на няколко електробуса на разнообразни производители. Сред претендентите са Група ГАЗ, КамАЗ, Волжанин и финландската Linkker.

Зарядът на пробните автобуси на ток стига за изминаването на към 150 км. Капацитетът на батериите се попълня на крайните спирки от специфични устройства за бързо зареждане.

Някои рейсове могат да се зареждат и от тролейбусната мрежа. Производителите настояват, че по-високата цена на електрическите автобуси се изплаща бързо поради по-ниските разноски за употреба и поддръжка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР