Властите в руската столица обявиха, че не разрешават планирана за

...
Властите в руската столица обявиха, че не разрешават планирана за
Коментари Харесай

Москва не разрешава планираната от привърженици на Навални демонстрация

Властите в съветската столица оповестиха, че не позволяват планувана за 21 април проява на Манежния площад в поддръжка на обявилия гладна стачка в пандиза Алексей Навални, съобщи Интерфакс.

От столичния департамент за районна сигурност и битка с корупцията споделиха, че са получили поръчка за протест на 21 април от 19 до 21 часа на този площад с до 100 000 участници.

Но съгласно ведомството поръчката е била импортирана в нарушаване на федералното законодателство. Освен това жителите, посочени като уредници на проявата, и упълномощеното лице да я реализира понастоящем обитават в чужбина.

По тези аргументи проявата не може да бъде позволена, обявиха от департамента. В известието се показва, че в случай че бъде изработен опит за реализиране на неразрешената проява, нейните уредници ще бъдат подведени под отговорност. Напомня се също, че поради пандемията в града са неразрешени всеобщи прояви на публични места.

Федералното вътрешно министерство и московското му поделение заявиха подготвеност да не позволен деструктивни прояви и приканиха жителите да не вземат участие в тях. Федералната основна прокуратура съобщи, че апелите в интернет към всеобщи вълнения и присъединяване в неразрешени акции ще бъдат квалифицирани по член 212 от Наказателния кодекс - всеобщи вълнения.
По-рано последователи на Навални оповестиха, че имат намерение да проведат на 21 април акция в поддръжка на настояването му да бъде прегледан в пандиза от посочен от него доктор. Освен в Москва демонстрации са планувани в доста други съветски градове, в това число в Санкт Петербург.

Според Интерфакс, петербургските управляващи не са получавали поръчка за протестната акция. При предходни демонстрации в поддръжка на Навални по-рано през годината бяха арестувани хиляди хора, напомня Ройтерс.

Руската полиция предприе строги ограничения против последователи на намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални преди планувани за на следващия ден национални митинги, съобщи ДПА.

Служители на неговия антикорупционен фонд в сибирския град Курган разгласиха в обществените мрежи видео, показващо по какъв начин координаторът им Алексей Шварц бива арестуван.

Видеозаписът демонстрира по какъв начин двама мъже в цивилно облекло извличат Шварц от една постройка и го вкарват наложително в автомобил пред очите на приятелката му. Привърженици на Навални оповестяват за арести и в Санкт Петербург, Твер и Волгоград.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР