Властите в Русия превърнаха президентските избори в атракция, привличаща избиратели.

...
Властите в Русия превърнаха президентските избори в атракция, привличаща избиратели.
Коментари Харесай

Избори в Русия: евтини пирожки, музика на открито и контролиран вот

Властите в Русия трансфораха президентските избори в " атракция ", привличаща гласоподаватели.

В днешния ден, след който се чака Владимир Путин да продължи да ръководи с нов мандат, наред с изборните нарушавания има и занимания.

" Избори - празник! Избирателният сектор 32009 посреща гласоподавателите с празнична стратегия ", написа Елена Попова, която ръководи микрорайон в Самарската област, и разгласява фотоси със солисти от Самарската филхармония, които посрещат гласоподавателите.

Выборы - праздник! Избирательный участок 3209 (Л. Толстого, 23) встречает избирателей праздничной программой. Играют солисты Самарской филармонии! #СамараВыбирает #Самарскийрайон @mn_kharitonov pic.twitter.com/qEN9El9JkX
— Елена Попова (@OSM_Voznesensky) March 18, 2018
В Санкт Петербург, тъкмо изборна секция 57, продават пирожки на цени от 2000 година, написа също в Туитър Дейвид Редфийлд, който живее в града.

Санкт Петербург, рядом с избирательным участком 57 по ул. Шкапина.Продают пирожки по ценам 2000 года #ВыборыПрезидента2018 #невыборы #неголосую @navalny pic.twitter.com/ksKUxP0nmu
— Davis Redfield (@davis_redfield) March 18, 2018
Празникът продължава - пред учебно заведение с изборни секции има " пирожки, зрелище и забавление ":

На улице праздник. Пирожки, представления, веселье.
Внутри, однако очередь и реплики вида: «да сдались мне эти выборы». pic.twitter.com/81HTZTkIe8
— Aleksandr (@Chepeliov) March 18, 2018
Подобно е ситуацията и в Москва:

а у нас на избирательном участке играет весёлая музыка, продают дешевые пирожки, стоит стенд для фото в инстаграм — в общем, народные гуляния в самом разгаре! #выборы2018 #ВыборыПрезидентаРоссии #шапито #шоу pic.twitter.com/vIJ5OBuBPL
— Наталья (@natalinky) March 18, 2018
Ето още един ексцентричен апел за гласоподаване от Санкт Петербург:

Техно-петух и другие клоуны зазывают на выборы жителей Петербургаhttps://t.co/e4xfCQEVP4 pic.twitter.com/Y5YtcJH16S
— МБХ Медиа (@MBKhMedia) March 18, 2018
Наред с " веселието " има и известия за изборни нарушавания, предава обаче съветската редакция на Би Би Си. Сред тях са да вземем за пример известия за следен избор, за снимане на бюлетини, за " доклад " по телефона.

Изборите в началото бяха планувани за 11 март, само че бяха пренасрочени за 18-и, с цел да съвпаднат с 4-ата година от анексирането на Крим. Властите в Русия провеждат на доста места манифестации, с които да " отпразнуват " анексирането, което не е прието от интернационалната общественост. В Украйна пък гласуването на съветски жители на територията на страната не бе позволено, бе позволено само дипломатите от съветското посолство да дадат своя избор в посолството.

И осмината кандидат-президенти към този момент са дали своят вот. Последна това направи опозиционната кандидатка Ксения Собчак. Тя прикани критиците на президента Владимир Путин да гласоподават, вместо да бойкотират изборите, оповестиха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Пред публицисти в Москва тя съобщи, че колкото по-висока бъде поддръжката за Путин на днешните избори, толкоз " по-твърда ще е системата ", която чака руснаците при идващия му мандат. Собчак изрази противоречие с протеста на вота, към който прикани опозиционерът Алексей Навални.

" Всеки % допълнително " за Путин се дължи на тези, които отхвърлят или не си вършат труда да гласоподават, съобщи тя и прикани критиците на Путин да се обединят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР