Властите в Русия измислиха нов начин да вдигнат изборната активност

...
Властите в Русия измислиха нов начин да вдигнат изборната активност
Коментари Харесай

Кремъл измисли нов начин да вдигне активността на президентския вот

Властите в Русия измислиха нов метод да вдигнат изборната интензивност на президентския избор, плануван за 18 март. Точно до изборните секции ще се гласоподава и за планове по благоустройството на съветските градове, споделя "Ведомости ".

Вестникът разказва "приоритетно " начинание под егидата на строителното министерство с наслов "Формиране на удобна градска среда ", в чиито рамки се провежда успоредният избор. Темата ще се разисква от участниците във Форум на дребните градове край Москва, с които се чака през днешния ден да беседва президентът Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила. Изборният щаб на настоящия водач обаче твърди, че няма нищо общо с самодейността за паралелно гласоподаване. Губернаторите също отхвърлят допитването да е директно обвързвано с изборите.

Кремъл вижда измежду главните си задания обезпечаването на висока изборна интензивност при гласуването за президент, посочвали нееднократно събеседници на "Ведомости " от администрацията на Путин. Според държавен чиновник, представен в материала, съветските управляващи "решили да съчетаят приятното с потребното ".

Руският закон не не разрешава сходни допитвания, в случай че те не се правят в изборните пространства и нямат връзка с избран претендент, прецизира Григорий Мелконянц, съпредседател на правозащитното съдружие "Голос ": "Но всичко зависи от това с какво са съпроводени, примерно няма ли да се показва някъде, че допитването е президентска самодейност ".

"Стремежът да се вдигне интензивността с измислени референдуми и допитвания наподобява изкуствено ", разяснява политологът Александър Кинев. "Сякаш се пробват по какъв начин ли не да закарат хората в секциите. Хората се питат: каква е задачата? Което не покачва престижа на изборите ", прибавя специалистът.

Сдружение "Голос " заяви, че през последните 20 дни от акцията е получило 55 сигнала за видеоклипове с детайли на "незаконна предизборна пропаганда за един от претендентите за президент на Русия ", излъчени от федерални, районни и локални малките екрани, осведоми телевизионният канал "Дожд ". Всичките 55 клипа поддържат настоящия президент Владимир Путин. Повечето сюжети отразяват активността на Путин като претендент, а не като длъжностно лице. "Те явно спомагат за образуване на позитивно отношение към претендента за президент на Русия Владимир Путин измежду гласоподавателите ", настояват правозащитниците. "Голос " напомня, че за огромна част от жителите на Русия малкия екран е измежду главните източници на информация. Сега, по време на акцията, тв приемникът има решаващо въздействие върху настройките на множеството гласоподаватели, акцентира организацията.

Клиповете не са платени от изборния фонд на Путин. Съответно "Голос " насочва молба към Централната изборна комисия (ЦИК) обществено да осъди случая, да разпрати уточнения до медиите и да задължи малките екрани, нарушили разпоредбите, да дават на другите претенденти безвъзмезден ефир по същото време на денонощието и в същия размер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР