Властите в Пуерто Рико издадоха заповед за обиск на губернатора

...
Властите в Пуерто Рико издадоха заповед за обиск на губернатора
Коментари Харесай

Акция срещу губернатора на Пуерто Рико - заради подозренията за подигравки спрямо уязвими хора

Властите в Пуерто Рико издадоха заповед за обиск на губернатора на американската територията и на 11 други мъже, разменили ужасяващи чат послания с насмешка към гейове, жертви на урагани и други, оповестиха публични представители за Агенция Франс Прес.
Публикуването на тези диалози преди две седмици инициира провеждането на големи улични демонстрации, изискващи оставката на губернатора Рикардо Росело, който отхвърли да се отдръпна като водач на Карибския остров.
Заповедта за обиск е издадена в понеделник, сподели Келвин Караско от Министерството на правораздаването в Пуерто Рико.
Вестник " Ел Нуево Дия " заяви, че 12-те мъже, взели участие в тази ситуация с чата, са получили заповед да предадат мобилните си телефони. Поне един от тези чиновници или някогашни чиновници е отказал, написа вестникът.
Росело е изправен пред политическа рецесия поради абсурда с чата и случаи на корупция, включващи пари, предопределени в началото да оказват помощ на жертвите на урагана Мария, който опустоши Пуерто Рико през 2017 година и умъртви близо 3 000 души, съобщи БГНЕС.
Стотици хиляди излязоха по улиците на Сан Хуан в понеделник, 22 юли, в най-големия всеобщ митинг, като настояха Росело да се отдръпна. Протестът продължи до полунощ.
На по-малък протест в понеделник пред резиденцията на губернатора полицията изстреля сълзотворен газ, с цел да разпръсне навалица от стотици събрали се.
Росело съобщи в неделя, че няма да търси наново избиране през идната година и ще се отдръпна като водач на партията си, само че отхвърли да подаде оставка. Във вторник той още веднъж отхвърли да се отдръпна, само че призна: " Хората приказват и от мен зависи да ги чуя. "
Той добави, че ще се концентрира върху ръководството на Пуерто Рико и няма да дава отговор на повече въпроси по абсурда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР