Властите в Португалия са започнали разследване срещу лекар, изродил бебе

...
Властите в Португалия са започнали разследване срещу лекар, изродил бебе
Коментари Харесай

Уволнение грози лекар, изродил бебе без лице

Властите в Португалия са почнали следствие против доктор, изродил бебе без лице. Основната му отговорност съгласно медиите в страната се дължи на това, че експертът е пропуснал да засече лицевата особеност на новороденото.

Момченцето е пристигнало на бял свят без очи, нос, а част от черепната му конструкция липсвала, осведоми пресата в Португалия.

Самата майка е минала през всички наложителни процедури преди раждането, включително и три ехографа, само че по този начин и не схваща, че детето ѝ ще се роди с дисторция на главата. Тя схваща това едвам по-късно, когато отива на ехограф в друга болница, където към този момент открива, че момчето й ще се роди с проблеми. От първата болница обаче са безапелационни, че техните апарати не са посочили нищо притеснително.

Десет дни след раждането си бебето е към момента живо, макар че лекарите му дават едвам няколко часа живот.

Родителите на новороденото към този момент са подали тъжба до съответните институции, обвинявайки лекаря в здравна немарливост. Той от своя страна продължава да твърди, че не е забелязал никакви аномалии на ехографа и че ''всичко е било наред''.

По случая от болничното заведение е стартирана вътрешна инспекция.

Що се касае до бебето, то е превозено в многопрофилната детска болница в Лисабон, където родителите му ''ще се надяват на чудо''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР