Властите в популярния курорт Будва в Черна гора предлагат глоби

...
Властите в популярния курорт Будва в Черна гора предлагат глоби
Коментари Харесай

Черна гора замисля глоби до 700 евро за голи туристи по улиците

Властите в известния курорт Будва в Черна гора оферират санкции за нарушение на публичния ред до 700 евро за туристите, оповестява радио Budva, представено от Интерфакс.

„ Властите се замислиха да вкарат санкции за нарушавания на публичния ред по образеца на прилежащи страни, където сходна мярка от дълго време съществува. Така мъж, който се разхожда без риза, ще заплати 500 евро, а ходенето из града единствено по бански ще се санкционира с 600 евро. За хранене и питиета на обществени места ще се вземат по 700 евро “, предава радиото.

Освен за непристоен външен тип, туристите ще се сблъскат и с други ограничавания – да вземем за пример, още по-твърди ограничения за паркиране, за мощната музика, сушене на долни дрехи и изхвърляне на отпадък.

Подготовката на плана ще отнеме 2 месеца, по-късно дълго време той ще бъде отворен за обществени разисквания, с цел да могат всички заинтригувани страни да внесат своите оферти, отбелязва черногорското радио.

По данни на граничната работа на Русия през първите три месеца на 2019 година Черна гора е посетена от 18 300 съветски жители, от които съвсем 13 000 са били там за туризъм. По-рано бе обявено, че Черна гора усилва периода за безвизов престой за руснаците до 90 дни до края на октомври т.г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР