Властите в Полша решават дали техният единствен космонавт Мирослав Хермашевски

...
Властите в Полша решават дали техният единствен космонавт Мирослав Хермашевски
Коментари Харесай

Властите във Варшава може да разжалват на редник единствения полски космонавт

Властите в Полша вземат решение дали техният единствен космонавт Мирослав Хермашевски (76 г.) да бъде разжалван до звание редови войник, декларирал президентският прессекретар Кшищоф Лапински по радио RMF FM, представен от ria.ru.

Сега във Варшава създават закон по отношение на ориста на членовете на Военния съвет за национално избавление (1981-1982), който тогава е основан за да резервира ролята на ръководещата Полска обединена национална партия. Космонавтът подполковник Хермашевски, който по това време учи в Генералщабна академия в Москва, е включен в съвета поради своята известност измежду народа, минали са единствено 3 година от неговия галактически полет.

Лапински дал отговор уклончиво дали ще санкционират и Хермашевски, като декларирал: „ Може би ще се появи някаква корекция, че разжалването няма да засегне космонавтите или хората, които са били в космоса.”

Самият Хермашевски не един път е твърдял, че не е давал единодушието си за включване в тази конструкция и не е взел участие в приемането на никакви решения.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР