Властите в Пекин обявиха, че от полунощ на 24-ти септември

...
Властите в Пекин обявиха, че от полунощ на 24-ти септември
Коментари Харесай

Китай отговоря на САЩ с мита за американски стоки на стойност 60 млрд. долара



Властите в Пекин оповестиха, че от среднощ на 24-ти септември вкарват мита за вноса на американски артикули на стойност 60 милиарда $ в отговор на митата, които Съединени американски щати ще наложат на същата дата върху китайски импорт за 200 милиарда $.

Трябва да се има поради, че в процентно отношение китайските данъци за 60 милиарда $ ще обзет съвсем половината американски артикули, импортирани в страната през предходната година (за към 130 милиарда долара), като американските мита за 200 милиарда $ също са близо половината от китайския износ в посока Съединени американски щати в размер на 505 милиарда $ през 2017-а година.

Китайското министерство на търговията означи, че новите мита ще бъдат в размер сред 5% и 10% и ще се отнасят за 5207 американски продукта. Ако Съединени американски щати упорстват за по-нататъшно повишение на тарифните ставки за китайски артикули, Пекин ще реагира съгласно с това. От министерството също по този начин показаха, че тарифна реакция е насилствен отговор на комерсиалния протекционизъм на Съединените щати.

В листата с американските артикули, които ще бъдат обложени с данъци от управляващите в Пекин, се включва и втечнения природен газ (LNG), като митото за него ще бъде от 10% - под първичното предложение за мито от 25 на 100.

Китай ще таксува с мито от 10% поредност от американските артикули, които бяха изброени преди време от Министерството на търговията и за които в началото се обмисляше данък от 20%, до момента в който стоките, за които в началото се обмисляше мито от 10% ще бъдат обложени с 5 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР