Властите в Ню Йорк започват масирана атака срещу милионите плъхове,

...
Властите в Ню Йорк започват масирана атака срещу милионите плъхове,
Коментари Харесай

Ню Йорк реши да се избави от плъховете с алкохол ВИДЕО

Властите в Ню Йорк стартират масирана офанзива против милионите плъхове, трансформирали се в една от нежеланите забележителности на града. Няма да се употребяват химически препарати, а изцяло екологичен прийом за справяне с напастта, която души града от епохи - алкохол.

Радикалното решение към този момент бе демонстрирано и градските управляващи са подготвени да дадат зелена светлина за алкохолно изтребване на гризачите, оповестява Си Ен Ен. Действието е просто: плъховете се подлъгват с стръв, преди да бъдат удавени в кофа с алкохол.

Новите устройства ще бъдат ситуирани в регионите на Бруклин с най-голяма популация от гризачите, някои от които доближават размера на улични котки. За акцията разгласи президентът на регион Бруклин Ерик Адамс на конференция след сполучлива проява на алкохолно давене на плъхове.

Устройството Ekomille, създадено от компанията Rat Trap Inc., притегля с храна гризачите, които по-късно пропадат през скрита врата в кофата с алкохол.

"Това ги нокаутира и те евентуално се давят “, изясни президентът на компанията Антъни Джакинто. Плъховете се качват по стълбица, с цел да докопат примамката, датчик задейства специфичен лост, който ги потапя в корито, побиращо до 80 мъртви гризача.

"Плъхът се усеща сигурен и в сигурност в устройството, транспарантното му покритие обезпечава естествена светлина. Разтворът в резервоара, изцяло натурален и нетоксичен, мигновено праща гризача в безсъзнание “, се споделя в упътването на устройството в уеб страницата на компанията.

По време на демонстрацията санитари отвориха контейнера и демонстрираха на репортерите ужасяващите резултати от потреблението на алкохолното оръжие: кофа, цялостна с безжизнени тела на гризачи.

В Ню Йорк от дълго време се носи легенда, че плъховете са повече от хората. Преброяване през 2014 година опроверга тази градска легенда, само че въпреки всичко откри, че плъховете са много – към 2 милиона.

През 2017 година кметът Бил де Блазио разгласи за план на стойност 32 милиона $, който да отстрани напастта от плъховете.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР