Властите в Ню Йорк въведоха полицейски час, след като през

...
Властите в Ню Йорк въведоха полицейски час, след като през
Коментари Харесай

Ню Йорк въведе полицейски час заради протестите

Властите в Ню Йорк вкараха полицейски час, откакто през последните нощи митингите поради гибелта на негър мъж, прераснаха в разграбване на магазини и палежи в някои елементи на най-големия град в СА Щ, предадоха организациите.

Кметът Бил де Блазио заяви в Туитър, че е разговарял с губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо. " И в името на сигурността на всички ни взехме решение довечера да въведем полицейски час за цялата територия на град Ню Йорк. Той влиза в действие от 23 ч. вечерта и ще завърши на следващия ден в 5 ч. сутринта ", съобщи Де Блазио.

Ограничаването на придвижването на 8,6-милионното население на Ню Йорк бе въведено, до момента в който градът се готвеше за нови протестни шествия. Преди това в редица други американски градове също бе въведен полицейски час на фона на размириците , обхванали Щатите през последните дни.

В същото време Де Блазио съобщи, че се гордее с това, че щерка му, 25-годишната Киара, взе участие в митингите. Преди това телевизия " Ей Би Си Нюз " заяви, че Киара де Блазио е била измежду група протестиращи, отказали да освободят улица.

" Ню Йорк Таймс " заяви, че името на дъщерята на кмета е било огласено от полицейски профсъюз, който разгласил персоналните й данни в Туитър. Впоследствие обявата била отстранена за нарушение на разпоредбите на обществената мрежа. По думите на Де Блазио той е разговарял с щерка си и тя му обяснила, че е работила спокойно. Кметът означи, че Киара не му е желала позволение да взе участие в митингите. Той също по този начин посочи възрастта, в която се намира тя.

Губернаторът Куомо изиска промени в полицията в подтекста на гибелта на Джордж Флойд . Той прикани да бъде въведена национална възбрана за похвата, употребен от служителите на реда при задържането на чернокожия мъж, както и потреблението на несъразмерна мощ от страна на полицията. Същевременно губернаторът изрази безпокойствие, че съпроводените с принуждение митинги може да попречат на плануваното нормализиране на живота в Ню Йорк от 8 юни по отношение на отхлабването на ограничаващите ограничения там поради ковид.

Братът на Джордж Флойд, Терънс, който взе присъединяване в бдение в памет на брат си, от своя страна прикани митингите да продължат, само че да бъдат мирни и да не прерастват в принуждение.

Отношение по тематиката взе и някогашният президент Барак Обама. Той прикани хората " да канализират оправдания ни яд в мирни, трайни и ефикасни дейности ".

Facebook и Снапчат се причислиха към хора от компании, осъдили случая със гибелта на Флойд, както и расизма. Преди това същото направиха компании като " Интел ", " Нетфликс ", " Алфабет " (чийто притежател е Гугъл), " Найки " и други.

Същевременно MTV и други канали оповестиха, че ще спрат програмата си за осем минути, 46 секунди. Осем минути и 46 сек. е продължителността, с която съгласно тях белият служител на реда от Минеаполис е стоял с коляното си върху врата на Флойд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР