Властите в Ню Йорк предупреждават хората, които посещават "Проспект Парк"

...
Властите в Ню Йорк предупреждават хората, които посещават "Проспект Парк"
Коментари Харесай

Агресивен нападател дебне посетителите на бруклински парк

Властите в Ню Йорк предизвестяват хората, които посещават "Проспект Парк " в Бруклин, да са нащрек / да внимават за "необичайно нападателна " катерица.

Здравните управляващи в града декларират, че гризачът, който "може би е болен от бяс ", е атакувал най-малко петима души в парка предходната седмица.

Четири от "жертвите " към този момент са били прегледани в болница и лекарите ги наблюдават за възможни признаци на заболяването. Петата жертва, която тичала за здраве по време на офанзивата, към момента не е посетила никоя от локалните лечебни заведения и управляващите се обърнаха към нея с зов да потърси здравна помощ, защото бесът — вирусна зараза, която визира нервната система — е заболяване, което може да се окаже съдбовно, оповестяват локалните медии.

Катериците рядко се разболяват от бяс, само че здравната работа на Ню Йорк излезе с публично изказване, в което изрази съмнение, че тъкмо тази съответна катерица може и да се е разболяла, откакто нападнатите са описали държанието ѝ като "необичайно нападателно ".

 Въпреки смущаващото и даже плашещото предизвестие, постоянните гости на "Проспект Парк " не се плашат от животното.

"Няма да седнал съм там и да бъда жертва на някаква си катерица. Ако става дума за сигурността ми, мисля, че аз и моето куче можем да се оправим с тази катерица ", съобщи пред New York Post един от постоянните гости на парка.

Според друга локална жителка, агресивното държание на гризача не се дължи на рисковата болест, а на средата, в която живее. 36-годишна Сара Хейнес съобщи пред вестника, че бруклинските катерици са си нападателни по природа. "Правят се на огромна работа, само че това не ни тормози и не ни стопира да идваме в парка ", споделя дамата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР