Властите в Нова Зеландия преустановиха издирването на оцелели след изригването

...
Властите в Нова Зеландия преустановиха издирването на оцелели след изригването
Коментари Харесай

Нова Зеландия очаква ново изригване на Белия остров

Властите в Нова Зеландия преустановиха издирването на оживели след изригването на вулкана на Белия остров поради заплаха от нов прелом. 6 са доказаните жертви, 8 души са оповестени за безследно изчезнали. Полицията не изключва туроператори да бъдат правосъдно преследвани поради занемаряване на предизвестията за заплаха от изригване на вулкана.

Още през ноември - поради увеличена интензивност на вулкана, е било отправено публично предизвестие да се заобикаля Белият остров, който се намира на към 50 километра от сушата в Залива на изобилието, от източната страна на Нова Зеландия. Въпреки това в трагичния миг на острова е имало 47 души от 6 страни, най-вече от Австралия.
Джон Тимс, зам.-началник на полицията на Нова Зеландия: Дали някой би трябвало да носи наказателна отговорност е рано да се каже. Трябва първо да напреднем в следствието.
Премиерът Джасинда Ардърн изрече признателност на екипажите на 4 избавителни хеликоптера, които самоотвержено са кацали в подножието на вулкана, с цел да спасят колкото може повече хора. Надежда за осемте изчезнали обаче към този момент няма.
Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия: Мащабът на тази покруса е унищожителен. Полицията и армията започнаха няколко полета над острова след изригването, само че не са видяни никакви признаци на живот.Ръсел Кларк, доктор от " Спешна помощ ": Беше като сцените в сериала " Чернобил " - всичко беше покрито с пепел. Съкрушително.
И още стряскащи описания направиха спасителите - че скоростта на изригване на вулкана е била свръхзвукова и че телата на починалите са били неузнаваеми. Почти всички 33-ма оживели са с над 70 % изгаряния.
 Започва престъпно следствие поради изригването на вулкана в Нова Зеландия Започва престъпно следствие поради изригването на вулкана в Нова Зеландия
Полицията в Нова Зеландия стартира престъпно следствие по отношение на изригването на вулкана на Белия остров. До момента е доказана гибелта на петим...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР